Home Altele Valeriu DULGHERU: FOCUL HARIC SPURCAT DE ATEUL DODON
Valeriu DULGHERU: FOCUL HARIC SPURCAT DE ATEUL DODON PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Written by Ştefan Doru Dăncuş   
Monday, 17 April 2017 19:00

 „Nu mai cred în valori economice care să rezolve problema fericirii omului și a echilibrului său interior. Valorile morale sunt singurele să dea soluții”

(Petre Pandrea).

Dar care sunt aceste valori morale astăzi când şi credinţa creştină a devenit (pentru unii şi, în special, pentru biserica creştină rusă angajată politic!) un soi de bussines. După destrămarea imperiului sovietic fosta colonie Basarabia şi-a declarat atât independenţa de imperiu cât şi libertatea credinţei atât de strangulată în perioada sovietică. Conform lui V. Pasat  „în a. 1917 în Rusia activau peste 80000 de locaşuri sfinte şi peste 1000 de mănăstiri de maici şi de călugări, iar în a. 1940 mai existau doar 4225 de biserici şi nicio mănăstire”. Aceeaşi politică de exterminare a clerului şi de distrugere a localurilor sfinte a fost dusă de partidul comunist şi în noile teritorii ocupate la 1940, inclusiv, în Basarabia. În RSSM în a. 1946 funcţionau „601 biserici (din 950 înregistrate), 24 de mănăstiri ortodoxe şi de alte rituri”. Pe parcursul câtorva ani la cererea mirenilor au mai fost deschise câteva biserici însă spre a. 1963 erau închise peste 600 de biserici (în Chişinău lucra o singură biserică!). Şi mănăstirile au cunoscut aceeași soartă. Doar în anii 1948-1950 au fost închise 8 mănăstiri, alte 8 mănăstiri fiind închise în a. 1959. Spre sfârșitul a.’70 rămăsese o singură mănăstire – cea de la Japca. Acesta a fost rodul lucrului antireligios dus de PCM în RSSM. În a. 1991 PCM este scos în afara legii, repus însă în legalitate de P. Lucinschi în a. 1994. În acelaşi an V. Voronin reînvie hoitul comunist sub numele de „partidul comuniştilor din Republica Moldova”, declarându-se succesor al fostului pcus.

Culmea, însă tocmai pe timpul guvernării comuniste a lui Voronin, într-un mod fariseic, a început o campanie de „refacere a mănăstirilor şi bisericilor” distruse de idolii săi. În a. 2002 cu concursul direct al preşedintelui Voronin a fost adus pentru prima oară Focul Sfânt de la Ierusalim. Duplicitatea devenise o normă. Pe unii granguri comunişti îi vedeai dimineaţa la biserică, făcându-şi cruce, iar după amiază – la monumentul lui Lenin de la Valea Morilor, jurându-i credinţă pe veci. Unul dintre aceşti granguri comunişti este şi I. Dodon. În a. 2010 primindu-şi carnetul de membru de partid din mâna lui Voronin dădea jurământ de credinţă pe veci lui Lenin, învăţăturii lui „Propaganda noastră  (a comuniştilor – n.n.) include în mod necesar şi propagarea ateismului (V.I. Lenin. Socialismul şi religia), însuşind conştiincios sfaturile din Călăuza ateistului: „Ştiinţa şi religia sunt legate de două concepţii despre lume diametral opuse…”.

Să ne oprim niţel asupra evenimentului sacru privind aducerea Focului Haric de la Ierusalim în ajunul Paştelui din acest an. Câtă vânzoleală s-a făcut în jurul acestui sacru eveniment. „Împreună cu noi zboară câțiva ctitori ai bisericii. A dorit și domnul Dodon și domnul Simion Pleșca, care a fost dorința lui. Domnul Dodon cunosc ca pleacă fiindcă pregătesc un program special pentru el, că noi suntem oameni de rând și mergem fără pază, dar el va fi întâmpinat la nivel statal cred că”, a declarat Mitropolitul Vladimir (să-mi fie iertat stilul mitropolitului!). „Mi-aș dori foarte mult să merg, chiar am planificat, împreună cu soția să mergem la Ierusalim, dar vedem, pentru că agenda s-ar putea schimba”, a declarat Dodon pentru presă. Până la urmă cu mare regret pentru Dodon, nu a ajuns la Ierusalim, de vină fiind participarea sa pe 14 noiembrie la reuniunea Uniunii Economice Euroasiatice de la Bişkek (un următor plan de refacere a imperiului rus după (CSI) mort însă încă din faşă – din argumentele aduse de preşedintele bielorus A. Lukaşenko). Până la urmă Dodon a fost văzut la împărţirea Focului Sfânt la Catedrală în ajunul Paştelui, ulterior scriind şi un îndemn către creştini (îndemn de la satana!!!), postat pe pagina sa de Facebook. „Stimaţi creştini, Să ne bucurăm împreună (satana cu creştinii!!!) de Învierea Domnului în aceste frumoase şi binecuvîntate sărbători pascale. Să fim mai înţelegători şi mai binevoitori unii cu alţii, să ne comportăm creştineşte (aşa cum se comportă el, cerând lichidarea fizică a unioniştilor!!!). Fie ca Lumina acestor sărbători să ne facă mai senini la chip şi la suflet (da, în special pe el, care cu mintea lui comunistă întunecată doar peste două săptămâni va participa la manifestaţii comuniste organizate sub draga sufletului lui steauă roşie cu 5 colţuri şi, probabil, la serbarea centenarului revoluţiei bolşevice din toamnă)”. Să-l înţelegem. Se află omul în campanie electorală. 

Este foarte clar că ceea ce fac acum înaltele feţi bisericeşti este promovarea politică a celora pe care ultimul patriarh (adevărat, nekagebist!) al Rusiei Tihon ia anatemizat la 19.01.1918. Cum poate fi numită această blasfemie adusă creştinismului? Nimeni încă nu a ridicat anatema dată bolşevicilor (comuniştilor). Şi atunci cum poate un ins cu această anatemă pe cap să calce scările Sfântelor lăcaşe, cu atât mai mult să se implice în acest sacru pentru biserică eveniment? Din păcate astăzi totul s-a transformat în bussines, chiar şi credinţa „Nu maie moral,nu mai suntprinţipuri,nu maie nimic: enteresul şi iar enteresul” ar spune marele Caragiale despre Dodon. Într-adevăr, cum poţi avea încredere într-un comunist, care şi-a primit legitimaţia satanică şapte ani în urmă. Aceşti satanişti de ieri, astăzi mari creştini, fac bussines şi din această minune creştină – Focul Haric.

Un barometru clar sunt reţelele de socializare. „Din Dodon creştin, ca din cioară hulub. Ce simbol are Dodon pe steagul partidului său? Steaua sovietică, sub care s-au distrus biserici, au fost împuşcaţi preoţi şi exterminată lume atașată bisericii” mărturiseşte cineva. „Bătaie de joc de cele Sfinte. Dodon trebuie să aleagă, ori este comunist (socialist) şi umblă cu steaua în frunte, ori este creştin. Nu poţi fi şi una, şi alta” scrie un altul. „Dodon nu a ieșit din alegeri. El visează zi și noapte anticipate, iar chestia cu Focul Haric e pură agitație electorală, așa ca și bacalaureatul, federalizarea, referendumul… Sunt jocuri. Dodon vrea, probabil, ca de Paște lumea să fie cu atenția pe el, și nu cu gândul la Domnul”  scrie reputatul scriitor A. Strâmbeanu.

Este purul adevăr. Această creatură putinist-comunistă de câţiva ani se află în interminabilă campanie electorală. Scopul lui (de fapt al lui Putin) este preluarea puterii absolute (inclusiv, parlamentul şi guvernul) în alegerile din 2018. În acest scop foloseşte orice pretext, inclusiv, ceea ce a făcut sâmbătă seara prin împărţirea Focului Haric. „E ipocrit să folosești anumite momente cu adevărat sacre, sfinte în scopuri pur personale, în interese politice, meschine. Marea întrebare este de ce Biserica a permis intrarea politicului în lăcașul sfânt?De ce unii preoți nu apără lucrurile sfinte?De ce lasă ca aceste lucruri sfinte să fie pătate cu simpla prezență a unor demnitari compromiși definitiv?” scrie jurnalista E. Robu.

Într-adevăr aşa e într-o adevărată biserică. Dar biserica actuală rusă din Moldova nu face parte din această categorie. Este o aşa numită biserică creştin-ortodoxă pusă în slujba serviciilor secrete ruseşti (chiar de la începutul erei bolşevice după omorârea ultimului patriarh nekaghebist Tihon). Acest lucru s-a văzut bine în alegerile prezidenţiale din toamna trecută când această aşa numită biserică s-a angajat politic în susţinerea comunistului socialist-creştin! I. Dodon. Iar aşa numiţii bani ai Mitropoliei cheltuiţi pentru aducerea Focului Sfânt probabil sunt primiţi din acelaşi fond de susţinere a lui Dodon format prin scheme gen Bahamas, aceleaşi scheme utilizate la furtul Miliardului şi spălarea celor 22 miliarde de dolari ruseşti prin băncile moldoveneşti. Toate aceste jocuri politice de-a ortodoxismul fac parte din planul lui Putin de readucere a mioarei basarabene în ţarcul ursului. Acest lucru trebuie să-l înţeleagă moş Ion că această falsă biserică creştin-ortodoxă nu are nimic comun cu adevărata credinţă creştină a Neamului de peste 2000 de ani. E datoria intelectualilor să-l ajute pe moş Ion să înţeleagă acest lucru.

Valeriu Dulgheru

 

Add comment


Security code
Refresh

Sondaj

Ce părere aveţi despre acest site ?
 

Cine este online

We have 383 guests online

Statistici Site

  • 3705 registered
  • 0 today
  • 0 this week
  • 196 this month
  • Last: GkadmirFlum
Ulti Clocks content

Reclama Dvs

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Site Gazduit De

armand-productions3

 


feed-image Feed Entries

Poemul din metrou